Kadınlar şiddeti değil sevilmeyi hak ediyor.

Son günlerin insanı en çok huzursuz eden konusu elbette “kadına şiddet”. Bilhassa da işlenen cinayetler, eşi tarafından sokak ortasında hatta cami avlusunda dövülen kadınlar…

Ve en korkunc olanı, cinsel istismara maruz kalan genç kızlar…

Toplum nasıl bu hale geldi diye sormadan edemiyoruz kendimize. Şizofrenlik, gözü dönmüşlük, şiddet eğilimi bir yana işin bir de ahlaki çöküntü boyutu var.

Bir kadından doğan erkek, hunharca bir bayana tecavüz edip acımadan öldürebiliyor.

Bir kız kardeşe sahip olan adam, yine gözü dönmüşcesine karısını öldürüyor, kız kardeşini pişkince arayıp ablan yanında mı diye sorabiliyor.

Yetiştiren anneye bakıyoruz kadın suç babasında, o da bana sürekli dayak atardı diyor. Babasına bakıyoruz oğlunun işlediği cinayeti kamufle ediyor.

Evet diyoruz, o zaman suçun bir kısmı da yetiştiren ailede. Kızlarımıza ettiğimiz nasihatlardan erkek evlatlarımızı mahrum edemeyiz. Erkektir ona bir şey olmaz diye düşünemeyiz. Dinimiz kız çocuğuna haram kıldığı şeyleri erkek çocuğuna helal kılmıyor.

“Hayır kızım senin erkek arkadaşın olamaz” derken oğluna, “erkek adamın kız arkadaşı da olur, sevgilisi de” dersek yaptığımız ayrımcılıkla oğlumuzun da bir kız kardeşe sahip olduğunu unutturmuş oluruz. Ahlak çöküntüsü dedik, her zulmü yaptırabilir. Vicdanı köreltir verdiği zarardan rahatsız olmaz. Düşündürmez “ya o benim bir yakınım olsaydı?” diye. Duyduğu çığlıklar yakarışlar tırmalamaz kulaklarını. Merhamet dürtmez yüreğini “ sen ne yapıyorsun” diye.

Lütfen ama lütfen bilinçli olalım, hassas olalım çocuklarımızı, gençlerimizi eğitirken. İletişime açık olalım onlarla. Varsa zaafları çözüm bulalım, uzmana danışalım. Bir insanın yaptığı şeyin, ülkeyi nasıl yasa boğduğunu hepimiz gördük. Demekki sadece ateş düştüğü yeri değil milyonları yakabiliyor.

Bizler Sevgililer Sevgilisinin (sav) ümmetiysek eğer; onun bize buyurduğu gibi onları birer emanet bilmeliyiz. Erkeklerin onların üzerinde nasıl hakkı varsa kadınların da onlar üzerinde hakkının bulunduğunu unutmamalıyız.

Ve yine Peygamberimiz (sav) der ki: ‘Kadınlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onlara vurmayın ve onları kötülemeyin’…

Bu ahlakla yaşayıp, evlatlarımızı da bu ahlakla yetiştirmek duasıyla…