MUZ
Muz besin değeri yüksek bir meyvedir. Beynin uygun şekilde çalışması için vitaminler, amino asitler, minerallerin önemli bir rolü vardır. İşte Bazıları
B6 Vitamini ve Fonksiyonu: Beynin bilisel fonksiyonu gelişimi için gerekli, bellek ve konsantrasyon performansını arttrmak için gereklidir.
Vitamin B-6, nörotransmitterlerin üretmesine yardımcı olur. B6 vitamini, serotonin, melatonin, dopamin gibi noro ileticilerinin üretiminde önemli rol oynar. Ruh halinizi düzenlemeye yardımcıdır.
Magnezyum
Magnezyum yönünden zengin muz beyin fonksiyonlarını geliştirmek için yararlıdır, beyin sinir hücreleri arasındaki elektriksel aktiviteyi kolaylaştırmada önemli bir mineraldir.
Triptofan önemli amino asitlerden birisidir. Anksiyete ve stresse iyi gelir. Sakinleştirir ve odaklanmaya yardımcı olur. Bilinmelidir ki, sakin beyinden en parlak fikirler çıkar.
İNCİR
Beyninize enrji verir. Muhteşem bir bitkisel kimyaya sahip cok lifli bir besin yanı sıra A, C, ve B vitaminleri yanında, potasyum beynin her sinir fonksiyonu icin potasyuma ihtiyacı vardır. Ayrıca kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir mineralleri açısından da oldukça zengindir. Kuru incirde Omega3 ve Omega6 yağı asitleri ve protein bulunur. Beyniniz icin muthiş bir enerji kaynağıdır; zindelik, farkındalık için gereklidir.
CEVİZ
Ceviz içerdiği Omega3 ve Omega6’nın çoklu doymuş yağ asitleri yüksektir. Büyüme, yenilenme ve beyin işlevselliğine yardım eder. Cevizler, tıpkı diğer birçok yemiş gibi besleyicidir, özellikle de mineraller açısından… Protein, lif, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum içeren ceviz ayrıca büyüme, yenilenme, yaraların iyileşmesi, beyin fonksiyonlarının en üst düzeyde seyretmesi, normal şeker, insulin ve kolesterol metabolizmaları için önemli bir mineral olan manganez ve çinkodan da oldukça zengindir. Bunu yanında gümüş iyonu içeren tek yemiştir. Bu da antibakteriyal özeliğine sahiptir ve beyin sağlığının koruycusudur.
ISPANAK
A, C, E, ve B grubu vitminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından oldukça zengindir. Beyin yorgunluğuna iyi gelir, zihni kuvvetlendirir, ögrenme gücünü arttırır. Koyu yeşil yapraklı olduğu için yeşil rengini veren klorofil bu bitkisel kimya beyne okijen taşıma kapasitesini arttırır. Not: Ispanakları pişirdiğiniz zaman renk değiştirir ve o zaman bitkisel kimyasallar işe yaramamaktadır.
FASULYE
Fasulyeler mütevazi ama çok akıllı yiyeceklerdir. Besin değeri yüksektir. Karbonihidrat yönünden zengin, yüksek lif kaynağıdır; B grubu vitamin, mineral, ve protein içerir. Fasulyeler, beynimize glikozu sürekli ve yavaş salımını yapar, böylelikle tüm gün enerji anlamına gelir.
ELMA
İşte her gün bir elma yemek icin bir nedeniniz daha var. Elmanın besin değeri yüksek, kalorisi düşüktür. Elmada bulunan quercetin bir bitki kimyası sayesinde beynin sularını tutan bir antioksidan görevi görür. Bununla birlikte beyin hücrelerini ve serbest radikallere karşı korur.
Beyin Gücünüzü Arttıracak Tarifler
Malzeme:
2 büyük olgun incir
1 çay kaşık tarçın
40 gr ceviz
Hazırlık:
Cevizleri küçük küçük kesin ve tarcınla birleştirin. İncirleri bir tabakta dörde bölün ve üzerine cevizli tarçın karışımını üzerine serpin.
Not: Elma ile birlikte de yapabilirsiniz
Mega Güç Salatası
2 avuç bebek ıspanak
1 avuc semiz otu
1 avuç roka
5 adet çeri domates
40 gr ceviz
1 avuç siyah üzüm
Salata sosu için
1 limon
2 çorba kasığı zeytin yağ
1 çay kaşığı karabiber
Fasulye Salatası:
300 gram fasulye
1 orta boy kırmızı soğan
1 kırmızı biber
10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kaya veya deniz tuzu
4 çorba kaşığı zeytin yağı
Hazırlama:
Fasulye haşlandıktan sonra biraz soğutuluyor. Kalan mazemeler doğranıp fasulye ilave ediliyor.
Muzlu İçecek:
1 adet Muz
10 ad çig badem
1 avuç ıspanak
1 kaşık bal
200 ml. su
Hazırlama :
Blendırın içine
8 saat suda bekletilen bademleri (boylelikle besin değeri maksimum olur)
200ml su
1 avuç yıkanmış ıspanak ve bir kaşık balı blendırdan geçirin püre haline gelene kadar.