Eğitim ve öğretim hizmetleri genellikle grup olarak sunulmaktadır, okullarımızdaki sınıflarda olduğu gibi. Grupla öğrenmenin etkileşim ve model alma imkanı açısından olumlu bir etkiye sahiptir. Ancak öğrenmenin kendisi oldukça kişisel bir süreçtir. Çünkü her bireyin öğrenme şekli birbirinden farklıdır.
Bir öğrencinin ders çalışırken, konuyu kavrarken veya test çözerken izlediği kendine özgü yol; o öğrencinin öğrenme stilini oluşturur. Öğrencinin kendi öğrenme stilini bilmesi gerekir. Çalışma planını düzenlemesi öğrenmeyi maksimuma çıkarır.
Ders anlatımının öğrencinin öğrenme stiline göre planlanması, başarıyı artıran yöntemlerden biridir. Ancak grup halinde öğrenmede her öğrencinin öğrenme stilini belirlemek ve ona göre ders anlatımı planlamak neredeyse imkansızdır. Bu noktada okuldaki öğretime ek olarak birebir öğretim, yani özel ders kavramı karşımıza çıkmaktadır. Özel ders öğretmeni; öğrencinin öğrenme stilini belirler, tamamen o kişiye özel bir ders planı oluşturur.
Anlatımını da bu stile göre ayarlar. Özel derste öğrenci kendi öğrenme stiline göre bir ders işleyişi bulduğundan, daha kısa sürede daha verimli sonuçlar elde eder, hayatındaki diğer alanlara da zaman ayırabilir. Ders çalışmanın stresinden uzaklaşır, öğrenmesi kolaylaştıkça kendine olan güveni gelişir, ders çalışmaya yönelik motivasyonu artar. Kendine özgü teknikler ve stratejiler geliştirerek sınavlarda daha yüksek notlara erişebilir. Özel ders sayesinde ders çalışmak stresten uzak ve eğlenceli hale gelir. Kısacası; hem grupla hem de birebir öğretimin birlikte sürdürülmesi, öğrencinin akademik ve psikososyal gelişiminde olumlu rol oynar.
Özel ders yalnızca notları düşük öğrenciler için başvurulacak bir kurtarıcı değildir. Öğrenmeyi ve ders çalışmayı sevdiren bir araç olarak her öğrencinin özel derse ihtiyacı vardır. Değişen ve gelişen eğitim kuralları artık özel dersi lüksten bir ihtiyaç haline getirmiştir.
Size özgü ve tarzınıza uygun öğrenmeler diliyorum.