Evli çiftlerin yaşadıkları en büyük sıkıntılardan birisi, evliliğin başlangıcındaki o sıkı bağın aradan geçen senelerin ardından bundan böyle eskisi kadar sıkı olmaması. Dolayısıyla bu hal maalesef her iki eşin de evliliğini güçlendirebilmek için yollar aramasını sağlasa da bazı çiftler bu süreci başarıyla atlatamadıkları için ya boşanıyorlar ve ya mutsuz bir şekilde evliliği devam ettiriyorlar. Evliliği güçlendirmenin yolları ise aslında sandığınız kadar zor değil.

Evlilikte yaşanan hastalıkların en büyüğü aslında rutinleri herzaman tıpkı biçimde devam ettirmek. sürekli olarak tıpkı yerlere gitmek, tıpkı gezintileri yapmak, tıpkı mekanlarda yemek yemek bir süre sonra evliliğin rutinliğinin çiftleri bezdirmesine neden oluyor. Dolayısıyla eşinizle aranızdaki bağları güçlendirmek için ilk yapmanız gereken rutinlerinizin dışına çıkarak sevgili olduğunuz zamanlarda olduğu bunun gibi yeni şeyler keşfetmek.
Eşinizin her zaman ne yaptığını bildiğiniz için bundan böyle ona hayatına dair soru sormayı bırakmışsanız, bu alışkanlığı tekrar kazanmaya çalışın. Gün arasında neler yaşadığını, nasıl sorunlarla boğuştuğunu, nelere sevdiğini ve öteki merak ettiğiniz şeyleri sorarak aranızdaki iletişimi her zaman sıcak tutabilirsiniz. Karı kocalar sık şekilde birbirleriyle iletişim kurmadıkları için aralarının açıldığına tanık oluyorlar.

Tartışmaktan kaçmak için eşinizle olan iletişiminizi de sınırlandırmış olabilirsiniz. oysa saygı sınırlarını aşmadan ve kontrolünüzü kaybetmeden yapacağınız tartışmalar, belki de sorunlarınızın çözülmesini sağlayacak. Biz kadınların tartışma olduğunda biraz histerik davrandığımız ortada. ancak tartışmaları sinir krizlerine girmeden ve düz şekilde bir dille sürdürmenin çok aşırı büyük faydası mevcut.

Yapılan araştırmalar tartışmalar ile çözülen sorunların ilişkileri kuvvetlendirdiğini gösteriyor.
Vaktinizi evde pinekleyerek ve TV başında geçiriyorsanız, evliliğin zayıflaması çok fazla normal. Vücudumuzdaki hormonların salgılanmaları duygusal yapımızı ekseriyetle etkiliyor ve spor yapanların pozitif duygular edinmelerini verici hormonların daha aktif şekilde salgılandığı görülüyor. Dolayısıyla eşinizle birlikte haftanın göze çarpan günleri spora gitmeniz ikinizin de daha pozitif olmasına destekçi olacaktır.

Evliliği kuvvetlendirmenin yollarından bir öteki ise doğal ki iyi bir cinsel hayata sahip olmak. şayet eşinizi uzun süredir arka çeviriyor, ondan fiziksel olarak irak durmaya çabalıyorsanız aranızdaki ilişkinin sıkılaşmasının hiçbir yolu bulunmamaktadır. Fiziksel ilişki da en az ruhsal ilişki kadar evliliğin temelleri içinde yer alıyor.

 

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü Adına Profesyonel Danışmanlık Hizmeti

(Yüz-yüze veya Online Randevu) Alabilirsiniz.

psikolojik-danisma-ogrenci-danismanligi-randevual1-gaziantep