Kıskançlık krizlerinden kurtulma yöntemleri hakkında bir şeyler öğrenmek isteyen okusun.

Kıskançlık krizlerinden kurtulma yolları

Kıskançlık hem erkekler hem de kadınlar tarafından birbirlerinden beklenen bir duygu ve hoşa giden bir duygu olsa da bazen mantıksız boyutlara ulaştığı zaman ilişkilerde tartışmalara ve hatta ilişkilerin bitmesine dahi neden olabilmektedir.

Özellikle erkeklerde sıkça rastladığımız saçma ve manasız kıskançlıklar kadınların yaşam haklarını kısıtladığı gibi bazen de kadınların aşırı kıskançlıkları erkeklerin kadınlardan soğumasına neden olmaktadır.

Bu nedenle sağlıklı bir ilişki yaşamak istiyorsanız kıskançlıklarınızı baskılamanız ve daha rahat olmanız gerekmektedir.

Özgüvenli davranın

Öncelikle kadının kıskanç olmasının nedenleri arasında özgüven problemi yatmaktadır.

Aşırı kıskanç olan kadınların özgüvensiz olduğu görülmektedir ve bu da kadınların daha güçsüz ve aciz görünmesine neden olmaktadır. Erkekler her zaman özgüvenli kadınları çekici bulmasıyla da kıskanç kadınları itici bulması beraberinde gelmektedir.

Öncelikle aşırı güven probleminiz varsa ve felaket senaryoları kuruyorsanız daha gerçekçi ve sakin düşünmeye çalışın. Örneğin erkek arkadaşınız sadece arkadaşlarıyla muhabbet ederken sizin geceyi başka bir kızla geçiriyor zannetmeniz psikolojik sorunlara yol açmaktadır.

Kendi hayatınıza özen gösterin

Kıskançlık krizlerinin başlıca sebeplerinden biri de hayatınızın merkezine sevgilinizi oturtmanızdır. Sevgilinizden başka uğraşınız ve yaşam alanınız yoksa kıskançlık seviyeleri de bu oranda artmaktadır. Bu kıskançlık krizlerinden kurtulmanın yolları ise kendi mesleğinize, işinize odaklanmanız ve kendinize yeni hobiler bulmanızdan geçmektedir. Kıskançlıklarınızı yüksek oranda azaltacak bu yöntem ile özgüveniniz de daha çok yerine gelecektir.