Beynimizin en önemli yakıtı karbonhidrattır, o yüzden en önemli araç ara öğünleri ve ana öğünleri atlamamak ve azar azar sık sık yemek çok önemlidir. Beynimize yeterli enerji sağladıktan sonra hafızamızı neler güçlendirir?

Balık ve deniz ürünleri, zeytinyağı, çiğ fındık, kaju ve ceviz unutkanlığa çok iyi gelmektedir. Bu yiyeceklerin omega 3 seviyeleri yüksektir.

Kırmızı lahana gibi yiyecekler unutkanlığa iyi gelmektedir.

Beynimizin çalışmasını yoracak materyallerden uzak durmamız lazım, bunların içerisinde en önemli içecek kafeinli içecektir, kafein hem beynimize hem kalp damar sistemimize zarar veren bileşendir. Bu bileşen de en çok çay, kahvede bulunmaktadır. Sağlıklı bireyin 200 ml ün üzerinde kafein içecekler zararlıdır.

Antioksidan içeriği yüksek olduğu için kuru meyveler çok önemlidir. Yaban mersini, kuru kayısı gibi ürünlerdeunutkanlık faktörünü hayatımızdan daha kolay çıkarabilmemizi sağlayacaktır.

Unutkanlığı önlemek için hangi besinlerden uzak durmak gerekir?

Beynimizin tam fonksiyonlu çalışabilmek için kan şekerimizi çok hızlı yükseltmeyen ve hızlı düşürmeyen besinler yemeliyiz. Çok fazla saflaştırılmamış karbonhidratlar tercih edilmeli. Böylelikle beyin faaliyatimiz aralıksız ve kesintisiz çalışmaya devam eder.

Tatlılar, beyaz içeren ürünler, sütlü tatlılar, şeker içeriği yüksek içeceklerden kaçınılmalıdır.

Beynimizi yağ dokusu gibi düşünebiliriz o yüzden iyi yağlar alıp kötü yağlardan uzak durmamız lazım. Kötü yağlar ise hayvansal yağlar, tavuğun derisi, etin yağlı kısmı gibi yağlardan uzak durmak gerekiyor.

Yediğimiz yiyecekler iyi pişmiş olmalı, margarin ile pişmemiş yiyecekler unutkanlığı engellemede bize faydalı olacaktır. Vücuduğumuza kötü karbonhidrat vermememiz gereklidir. Öğün atlanmadan bir hayat tarzı benimsemekte çok önemlidir.