İlk Adım Sizden

Eğer hiçbir şey yapmadan veya kitaptaki sorulara bakarken içinden olmayacağını düşünüyorsan baştan bu savaşı kaybedersin. Bu yüzden işe öncelikle içinde ki gereksiz duyguları değiştirerek başla. Ön yargılarından kurtulduktan sonra yapacağına inanarak kitabın veya videonun başına geç !

Seviyeni Belirle

Zamanın az olması, gençliğin verdiği heyecan gibi etkenler sonucu hemen hemen her öğrenci çalıştığı derste anında bir başarı yakalamayı bekliyor. Buda maalesef imkansıza yakın. Bu yüzden öncelikle kendi durumunu objektif olarak incele ve kendine uygun bir çalışma haritası çıkar. Tabi çözeceğin kaynaklarda bu doğrultuda olsun. Mesela durumun çok iyi olmadığını düşünüyorsan kolay kitapları çözmek ile yola çıkabilirsin. Fakat ince bir çizgiyi de unutma, kolay kitapları çözerken aşırı gaza gelip rahatlamayın çünkü daha yolun başındasınız demektir. Ayrıca diğer bir güzel yöntem ise zoru başarmak. Yani ben inatçıyım kolayı sevmem diyorsanız zor soruları çözmeye uğraşın. Ardından da kendi seviyenize uygun kitaplardan devam edebilirsiniz.Fakat ne olursa olsun bir anda yükselmeyi bekleyerek kendi moralinizi bozmayın.

Çözülmemiş Soru Kalmasın

Sınav döneminde ki düzensizlik hali ister istemez test kitaplarına da yansıdığının farkındayız. Fakat bu düzensizlik arasında çözülmemiş sorular bırakmanın zararı oldukça fazla çünkü uğraştığınız bir sorunun çözümünü öğrenmek oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yüzden eğer gerçekten hem kendinizi geliştirmek hemde yeni soru tarzlarını daha akılda kalıcı şekilde öğrenmek istiyorsanız çözemediğiniz soruları sakın ama sakın es geçmeyin.

İşin Sırrı Formüller

Sık sık duyduğunuz gibi LYS Matematik ciddi anlamda formüle dayalı bir ders. Hemen hemen her soruda kişisel yorumunuza gerek kalmadan formülü uygulamanız sizin için yeterli. Bu yüzden konu çalışırken ilk etapta formülleri düzenli bir şekilde bir kağıda çıkarmakla işe başlayın. Daha sonrasında çalıştığınız konunun formüllerine kısa bir göz gezdirdikten sonra test kitabını önünüze alın ve formülleri hatırlamaya çalışın, hatırlayamadığınız her formülü de hazırladığınız kağıttan bulduktan sonra çözdüğünüz sorunun da üzerine yazın ki pekişsin. Ayrıca bu formül kağıtlarının sizlere tekrar konusunda da çok faydalı olacağından dolayı kaybetmeyin.

LYS’nin Kalbi !

Hemen hemen hepimizin bildiği, hatta Matematik  2 dışında LYS adına ayrı bir ders olarak dahi alsak yadırganmayacak 3 tane  konu var. Bunlarda Trigonometri, Türev ve İntegral. Hepinizin de bildiği gibi bunlar arasında Trigonometri birkaç konu dışında Matematik 2’nin hemen hemen her konusunda soru çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden özellikle Trigonometri üzerine fazlası ile düşmeniz gerekiyor. Bunun için daha öncede belirttiğimiz gibi formülleri ezberleyebilir ve ayrıca sadece Trigonometri konu anlatımı ve soru çözümünden oluşan fasikülleri alabilirsiniz. Maalesef LYS Matematik adına başarılı olabilmek için başta Trigonometri olmak üzere bu 3 konuyu oldukça iyi bilmeniz gerekiyor. Bunun içinde tavsiyemiz bu konuların üzerine ekstradan düşüp bol bol soru çözmeniz.

Temeli Olmayanlar, Gelin !

Maalesef eğitim sistemimizin ülkemize verdiği en büyük zararlardan biride fazlası ile donanımsız mezunlar vermek. Uzun uzaya konuşabileceğimiz bu konuyu bir kenara bırakıp şimdi bu donanımsız öğrencilerin LYS Matematiğe nasıl çalışacağına değinelim. Her şeyden önce en başta dediğimiz gibi içinizde ki olumsuz düşünceleri silin ve ardından bir yol haritası çıkartın. Bu yol haritasında günlük Matematiğe ayıracağınız vakit ve konu dağılımını yapın fakat bu yazıyı LYS süreci içeresinde okuyorsanız bazı konuları gözden çıkartmanız gerekiyor. Bunlarda LYS’nin kalbi dediğimiz konular arasında yer alan Türev ve İntegral. Bunun sebebi ise hem konuların uzun olması hemde zamanın az olması. Bunun yanında maalesef Trigonometri için böyle bir durum söz konusu değil, yani ya bu Trigonometriyi öğrenirsin yada bu diyardan gidersin. Bu konuların dışında kalan konulara ise hızlı bir tempoda başlamalısınız ve unutmayın LYS süreci içerisindeyken bu yazıyı okuyorsanız  çok daha fazla çalışmanız gerekiyor. Ayrıca LYS’de YGS konularından da soruların geldiğini unutmayarak, ara ara YGS Matematik denemeleri çözmeyi ihmal etmeyin. Eğer bu yazıyı YGS sürecinde okuyan bir öğrenci iseniz yapmanız gereken ilk şey Trigonometri ile yola çıkmak. Zaten sonrasında diğer adımları yazının üst kısımından öğrenebilirsiniz.

 

Sınav Başarılarında İşi Uzmanından Destek Almak İçin Bizimle İletişim Kurabilirsiniz

Sınav ve Öğrenci Danışmanı