YGS Sınavı Bitti ve Artık Tek Gündemimiz var LYS Nasıl Çalışılır, LYS sınavının getirisi nedir, LYS için stratejiler, LYS’ye ne zaman başlanmalı, İşte Stratejiler
Öncelikle YGS sınavı zordu kolaydı, yapmıştım yapamamıştım, iyi geçti, kötü geçti tüm bunları düşünmekten vazgeçip LYS sınavına motivasyonunuzu arttırmakla başlamak gerekiyor.
Üniversite sınavı ikili sınav olduğu için YGS’ye değeri kadar bakmak lazım asıl belirleyicilik LYs sınavındadır ve geçmişte sizden önceki sınava girenlerde bu durum açık şekilde gözükmektedir.
YGS sınavında umduğunuzu bulamayıp LYS de o açığı kapatanlar çok sayıdadır. YGS iyi geçip buna güvenerek LYS ye fazla asılmayıp çuvallayanlarda yok değildir.
O Zaman YGS sınavı iyi geçende kötü geçende LYS deki performansı ile şekillenecektir. Unutmayın Klaisk olarak YGS %40 LYS %60 Etkili bunu asla unutmamak gerekiyor.
Ümitsizliğe kapılmadan veya çok fazla özgüvenle LYS umursamamazlık yapmadan Yeni bir çalışma takvimi belirleyip LYS için kolları sıvamalı ve yoğunlaşmalıdır.
Pekala ne zaman başlanmalı; LYS için YGS sınavın hemen ertesinde yani sınavdan sonra 3 günlük bir ara kafayı boşaltma stresi attıktan sonra 4. Gün artık LYS çalışma planlaması yapılmalı.
LYS için stratejiniz belli olmalı ve iyi bir çalışma takvimi ile çalışma planınızı belirlemelisiniz. Biliyorsunuz ki LYS genel anlamda ezberler, formüller ve daha somut bilgilerle ölçüm yapmaktadır. O nedenle çalışmalarınız bu bilgiler ışığında olmalıdır.
LYS çalışma takviminiz ve planınız için rehber öğretmeninizle veya bu işin uzmanlarıyla hazırlamanız ve takip sizin için daha yararlı olacaktır.
LYS için iyi çalışmalar dilerim.
Okan Bal
Uzman Psikolojik Danışman