Pedagog Nedir?
Pedagog, çocukların özellikle zihinsel gelişimini ve psikolojisini takip eden, olası problemlere karşı danışmanlık yaparak çözüm üreten uzmanlara denir. Bununla birlikte; sadece psikolojik problemler karşısında değil; fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal açıdan doğru çocuk yetiştirme adına da ebeveynlere rehberlik yaparlar.
Pedagog Kime Denir?
Pedagoji bölümünün 1982 yılında üniversitelerden kaldırılmasından sonra Pedagog olmak için girilmesi gereken bölüm Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü olmuştur. Bu bölümden mezun olan kişiler çocuk psikolojisi ve gelişimi üzerine aldığı eğitimler ile kendilerini bu alanda geliştirerek Pedagog unvanını kullanabilir.
Her çocuk kendine özel gelişim gösterir. Pedagog, çocuğun bireysel gelişimini takip ederek mevcut veya olası problemleri saptar ve ebeveynleri bilgilendirir. Ebeveynlerle işbirliği içerisinde yürütülen süreçte çocuğun ihtiyaçlarına uygun olarak çocuk psikiyatri veya çocuk doktoruna yönlendirir.
Pedagoji Nedir?
İnceleme alanı çocuklar olan; çocukların duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimleri için araştırma yapan bilim dalına pedagoji denir. Pedagoji alanında uzmanlaşmış kişilere ise pedagog denir.
Pedagog Okan BAL
Uzm. Psk. Dan. Okan BAL 1984 yılında Mersinin Anamur ilçesinde doğdu. Bozyazı Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra 2003 yılında Çukurova Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümüne başladı. 2007 Yılında mezun olduktan sonra çalışma hayatına başlamıştır. 2010 Yılında Gaziantep Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü Yüksek Lisansına Başladı. 2012 Yılında mezun olduktan sonra Uzmanlık Unvanını almıştır. Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifikası, Eğitim Danışmanlığı ve Öğrenci Koçluğu Sertifikası, Oyun Terapisi ve Wisc-r Zeka Testi Sertifikalarına Sahiptir. Ayrıca çocuk gelişimi ve çocuk psikolojisi, çocuk değerlendirme testleri, ergenlik ve ergenlik psikolojisi, anne baba eğitimi vermektedir. Öfke ve stres yönetimi, Sınav kaygısı, etkili iletişim, yeni test teknikleri, stres depresyon ve kaygı, okul uyum sorunları, kadına yönelik şiddet ve çözümleri vb. Konularında da eğitimlere katılmıştır.
Pedagog Uzmanından hangi konuda yardım alabilirsiniz..
- Bağlanma sorunları,
- Ayrılık anksiyetesi,
- Okul fobisi,
- Alt ıslatma sorunları (Enürezi, Enkoprezi)
- Kardeş kıskançlığı,
- Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite,
- Öğrenme güçlükleri,
- Uyum ve davranış problemleri,
- Kaygı ve korkular,
- Yas,
- Sözel, fiziksel, duygusal ve cinsel İstismar,
- Benlik gelişimi, özgüven, özsaygı üzerine çalışmalar,
- Psikolojik konuşma bozuklukları,
- Tikler,
- Yeme bozuklukları,
- Uyku bozuklukları,
- Boşanmış aile ve çocuk,
- Hatalı ebeveyn tutumları,
- Aile içi iletişim kazaları ve şiddet,
- Travma,
- Akran zorbalığı,
- Sosyal anksiyete,
- Tırnak yeme,
- Depresyon,
- Okul başarısızlıkları,
- Gelişim dönemlerine yönelik sorunlar,
- 2 yaş sendromu,
- Tuvalet eğitimi, memeyi bırakma, yatak ayırma gibi konularda.
En İyi Pedagog Önerisi
Bir Terapist Uzman Alanına Hakim Olmalı ve Bu Konuda Yeterli Eğitime Sahip Olmalıdır. Ruh Sağlığınızı Korumak Adına Bir Psikolojik Destek Almadan Araştırdığınız Uzman Hakkında
-Mezun Olduğu Üniversite Bölüm
-Almış Olduğu Eğitim ve Terapi Uygulamaları
-Meslekteki Tecrübesi
Hakkında Bilgi Sahibi Olmalısınız.
Şu Kavramları Bilmenizde Yarar Var
Pedagog: (İlaçlı Tedavi Uygulayamaz) Üniversitelerin 4 Yıllık Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Mezunudur. Çocukların psikolojik ve ruhsal açıdan doğru gelişmeleri ve onların bu doğrultuda eğitimleriyle uğraşan kişilere pedagog denir. Çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanı olan pedagoglar; 0-16 yaş çocuklarının tüm gelişimlerini takip ederler.
Psikolojik Danışman: (İlaçlı Tedavi Uygulayamaz) Psikolojik danışman, üniversitelerin Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, bölümlerinden mezun olan ve dört yıllık lisans eğitimi alan kimselerdir.
Psikolog: (İlaçlı Tedavi Uygulayamaz) Üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji bölümlerinden mezun olan ve dört yıllık lisans eğitimi alan kimselerdir.
Psikiyatri: (İlaçlı Tedavi Uygular) Üniversitelerin Tıp Fakültesi bölümlerinden mezun olan, Kişilik bozukluklarına yol açmış, kökleşmiş, ağırlaşmış ve bilinçaltına inmiş problemlerin çözümüyle uğrasan kişilerdir. Psikoterapistler; altı yıllık tıp eğitiminden sonra üç yıllık uzmanlık eğitimi almış kişiler ve patolojik psikolojide en az üç yıllık doktora eğitimi yapmış ve ruh sağlığı hastanelerinde bir yıl kadar bir uygulamalı eğitim görmüş kişilerdir.
Çocuk Psikiyatri: (İlaçlı Tedavi Uygular) Çocuk Psikiyatrisi; Tıp eğitimi üzerine, çocuk-ergen ruh sağlığı alanında ihtisaslaşmış kişidir. Çocuğun ruhsal, bilişsel, akademik ve sosyal alanlardaki tüm zorlukları çocuk psikiyatrisinin kapsamındadır.